Avrupa liglerinde penaltı atış yönü tercihleri sezon içinde değişiyor mu?

Betsat

Administrator
Yönetici
Arkadaşlar, penaltı atışlarıyla ilgili ilginç bir şey fark ettim.

Bu sezon Avrupa liglerini takip ederken penaltı istatistiklerine bakıyordum ve kafama bir soru takıldı: Penaltı atacak oyuncular sezon başında belli bir yöne (sağ, sol, orta) daha çok atış yapıyorlarsa, sezon ilerledikçe bu tercihlerini değiştiriyorlar mı?

Örneğin:
  • Sezon başında %70 sağ köşe tercihi olan bir oyuncu, kaleciler bunu analiz ettikçe stratejisini değiştiriyor mu?
  • Takımların video analiz ekipleri rakip penaltıcıların yönelimlerini incelediğinde bu durum oyuncuyu etkiliyor mu?
  • Psikolojik faktör ne kadar belirleyici - yani oyuncu "kaleci benim tercihimi biliyor" düşüncesiyle mi değişiyor?

Özellikle top 5 ligdeki penaltı atış verilerini inceledim ama tam bir korelasyon bulamadım. Bazı oyuncular robotik bir şekilde hep aynı köşeye atıyor ve başarılı oluyor, bazıları ise sürekli varyasyon yapıyor.

Bu tür detaylı istatistiksel analizler için güvenilir platformlar arıyordum. Slotday gibi sitelerde spor analiz araçları var mı bilen var mı? Özellikle oyuncu bazlı detaylı istatistikler sunuyorlarsa çok işime yarar.

"Penaltı atmak %90 psikoloji, %10 tekniktir" - ünlü bir kaleci antrenörü söylemişti bunu.

Sizce bu söylem doğru mu? Ve kalecilerin maç öncesi hazırlık sürecinde penaltı atıcılarının geçmiş verilerini incelemeleri ne kadar etkili oluyor?

Bu konuda detaylı istatistik sitesi önerisi olan veya kendi gözlemlerinizi paylaşabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. Özellikle sezonluk trend analizi yapabileceğim kaynaklar arıyorum.

Betsat Giriş

500 TL DENEME BONUSU
GİRİŞ YAP